Justas Tamulis: „Vom da totul pentru a obține o victorie”

În fiecare meci ai în față un nou început pentru a demonstra de ce ești în stare.

Ce le-ai povesti suporterilor sibieni despre omul Justas Tamulis?

Numele meu este Justas Tamulis, am 24 de ani și sunt din Kedainiai, Lituania. Am două surori, Levita și Erika, dar și un frate mai mare pe nume Marius. La vârsta de 15 ani am plecat din orașul natal și m-am mutat în Kaunas deoarece am semnat un contract cu BC Zalgiris și mi-am continuat studiile la școala lui Arvydas Sabonis. Momentan, studiez Managementul Afacerilor în Kaunas, însă nu mi-ar plăcea ca după încheierea carierei sportive să lucrez în cadrul unui club. În timpul liber, îmi place foarte mult să călătoresc și fac acest lucru îndeosebi vara, după ce sezonul competițional se încheie. În România nu am avut deocamdată timp să vizitez, însă pot spune că Sibiul este un oraș frumos și interesant de descoperit. Mă simt bine aici, deoarece Sibiul seamană mult cu orașul meu natal. Nu am încercat încă mâncarea tradițională românească, dar sper să o fac curând.
La ce vârstă și în ce împrejurări ți-ai descoperit pasiunea pentru baschet?
Am început să joc baschet la vârsta de 7 ani, în urma unei discuții cu tatăl meu. Nu știam ce să aleg între baschet și fotbal și, fiind doar un copil, am avut nevoie de sfatul lui. Am decis în favoarea baschetului și nu regret, deoarece timpul mi-a demonstrat că am făcut alegerea potrivită. La 13 ani, foarte mulți scouteri din Lituania mă considerau un tânăr talentat și îmi analizau îndeaproape jocul. La 14 ani, BC Zalgiris mi-a propus să mă mut în Kaunas și să-mi continui studiile la școala lui Arvydas Sabonis. Am considerat că eram prea mic și am decis să mai aștept un an. La vârsta de 15 ani m-am mutat în Kaunas, iar acesta a fost momentul în care a început cu adevărat cariera mea în baschet.
Unde ai mai jucat înainte de a semna contractul cu BC CSU Sibiu?
Așa cum spuneam, la 15 ani m-am mutat în Kaunas și am început studiile la școala lui Arvydas Sabonis. În tot acest timp, între 2011 și 2014, am evoluat pentru echipa a doua a lui BC Zalgiris. În 2014 am semnat cu Cafes Candelas Breogan, o echipă din a doua ligă spaniolă, pentru care am jucat patru luni. Nu am primit multe minute pe parchet și, fiind foarte tânăr, am decis că este mai bine să plec. M-am întors în orașul meu natal unde am semnat cu Nevezis Kedainiai, alături de care am încheiat sezonul 2014-2015. A urmat apoi Pieno Zvaigzdes Pasvalys între 2015-2017, o echipă destul de bine cotată în Lituania. În 2017 m-am reîntors în orașul natal, unde am mai evoluat un sezon. În 2018 am semnat cu BC CSU Sibiu, un club care m-a impresionat prin profesionalismul de care dă dovadă.
Ce-și dorește Justas Tamulis de la acest sezon?
Îmi doresc, în primul rând, să câștig cât mai multe meciuri alături de BC CSU Sibiu și să am un sezon bun. Înante de a vorbi despre câștigarea campionatului trebuie să vorbim de fiecare meci în parte. Este important să luăm lucrurile pe rând și să obținem cât mai multe victorii. Doar așa putem spera la marele trofeu.
Cu 13 victorii și 4 înfrângeri, BC CSU Sibiu ocupă locul întâi în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin. În ce termeni ai vorbi despre evoluția echipei tale până în momentul de față?
Noi vorbim în fiecare zi despre evoluțiile noastre, despre ceea ce facem bine și mai puțin bine. Suntem uniți și comunicăm foarte bine, iar asta ne ajută să ne cunoaștem și să ne îmbunătățim chimia de care avem nevoie în teren. Întotdeauna este loc de mai bine, însă eu sunt mulțumit de ceea ce am arătat ca echipă până în momentul de față. Avem în lot jucători talentați, cu un real potențial, dar și un club profesionist care este alături de noi în orice situație. Acum, totul depinde de munca noastră.
Care este identitatea lui BC CSU Sibiu în acest sezon? Cum ai descrie echipa în câteva cuvinte?
Atunci când mă gândesc la BC CSU Sibiu, primul lucru care îmi vine în minte este profesionalismul clubului. Acest aspect este foarte important pentru noi ca jucători. Atunci când nu există probleme de nicio natură, începi să te simți ca într-o familie. Cred că așa aș descrie BC CSU Sibiu: o familie mare și unită.
Ai putea prefața în câteva cuvinte meciul împotriva echipei SCM U Craiova?
Toate meciurile din campionat sunt grele pentru că echipele sunt apropiate ca valoare. SCM U Craiova este o echipă situată pe locul patru, o echipă care nu a ajuns pe această poziție întâmplător. Este evident că meciul nu va fi unul ușor, însă va trebui să ne mobilizăm și să dăm tot ce putem pentru a obține o victorie.
Dacă ar trebui să-l descrii pe jucătorul Justas Tamulis în câteva cuvinte, ce-ai spune despre el?
Sunt foarte optimist și încerc să țin întotdeauna fruntea sus indiferent de situație. Cu toții greșim în teren, însă este foarte important să ridici fruntea din pământ și să continui să lupți. În fiecare meci ai în față un nou început pentru a demonstra de ce ești în stare. Ca jucător, am cu siguranță de îmbunătățit anumite aspecte ale jocului meu, dar sunt o persoană muncitoare și sunt convins că voi reuși să fac față provocărilor carierei mele.
Putem vorbi despre o rutină sau despre o superstiție în ziua meciului?
Mă trezesc devreme dimineața, servesc micul dejun și o cafea, apoi plec la antrenament. La prânz mănânc ceva ușor și dorm o oră. După ce mă trezesc servesc o gustare sau fruncte și plec către sală cu o oră și patruzeci de minute înaintea meciului, pentru că vreau să arunc suplimentar la coș. În ceea ce privește superstiția, pot spune că nu mă tund și nu mă bărbieresc în ziua meciului. De asemenea, am o pereche de pantaloni de compresie preferați pe care îi port pe sub echipament.
Ai o poreclă pe care ți-au dat-o coechipierii tai ?
Coechipierii mei mă strigă exact așa cum au chef. Unii îmi pronunță numele în lituaniană, alții așa cum se scrie. O poreclă am primit în schimb, din partea suporterilor pe care i-am auzit numindu-mă Pistolarul.
Un mesaj pentru suporterii sibieni.
Vă mulțumesc pentru tot sprijinul vostru. Continuați să ne susțineți, iar noi o să vă răsplătim cu victorii. Vom încerca să câștigăm marele trofeu pentru că și noi ni-l dorim la fel de mult ca voi.

Material realizat de Ana Duțu, foto: Adrian Bugariu

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 196

csufans/11.02.2019

19 Responses
  1. 881535 986696Correct wow messages are bound to show your and supply memorialize the speacial couple. Beginner sound system to high in volume crowds really should always take a look at all with the wonderful value behind presenting and public speaking, which is to be someones truck. very best man speeches brother 953941

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403