„Jucăm împotriva echipei de pe primul loc care are un joc foarte bun pe teren propriu”

Ce mai face Kevin? Ce noutăţi ai pentru noi de când nu mai eşti membru al echipei CSU Sibiu?
Kevin e bine, sănătos. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine la Timișoara. Chiar dacă îmi este și greu pentru că sunt departe de familie, încerc să mă pregătesc și să-mi mențin jocul la un nivel înalt. Sunt norocos totuși că sunt relativ aproape de casă și îmi permit să vin de câte ori am ocazia.

Pe fiul tău, Kevin, îl vei îndruma să urmeze baschetul? Sau vei alege alt sport?
Momentan îndrăgește baschetul, dar nu am de gând să mă impun când vine vorba de o alegere de acest gen. Va veni momentul când va trebui să facă o alegere și sper să-l pot ajuta prin sfaturi să ia singur decizia potrivită lui.

Care este obiectivul tău pentru acest sezon? Dar al echipei?
Obiectivul meu este să mă pregătesc cât mai bine și să fiu gata să dau 100% la fiecare meci. Obiectivul echipei a fost deja îndeplinit și anume accederea în primele 6 echipe din campionat. Asta nu înseamnă că s-a terminat campionatul pentru noi. Vom lua fiecare meci în parte și le vom trata cu maximă seriozitate și, cine știe, poate vom reuși să scoatem un rezultat mai bun la finalul anului.

Ce echipe crezi că au cele mai mari şanse la câştigarea campionatului?
Sunt câteva echipe în top 6 care au șanse reale la campionat. Sincer, aş vrea să văd o finală Sibiu – Cluj. O serie de genul acesta ar face o propagandă bună baschetului românesc. De asemenea, și Oradea ar avea loc în finală.

Ce părere ai despre regula cu un jucător U23 pe teren în prima jumătatea a meciului? Ce avantaje şi dezavantaje are această regulă?
Un răspuns de la mine poate părea subiectiv pentru că nu fac parte din grupul celor privilegiați de regula aceasta. Este o armă cu 2 tăișuri. Trebuie să ne întrebăm pe cine susținem de fapt și care e scopul final. Eu aş face lucrurile mai interesante dacă tot am luat-o pe drumul ăsta și aş propune o regulă cu jucător U18 permanent pe teren. E ciudat să joc pe teren cu un jucător cu barba mai mare ca a mea, dar să fie considerat tinerel. Lăsând gluma la o parte, sper că regula asta să scoată la iveală talentul tinerilor din România și nu doar să mai aglomereze poziția „colțul românului”. Cred că tinerii trebuie să își dea seama de șansa de care au parte și să profite la maxim. Am observat că am început să avem rezultate și la lotul national, deci sunt semne bune, chiar dacă fără Watsonescu și Cățe era mai greu. Dacă vom reuși prin strategia asta să întărim campionatul și lotul național, atunci obiectivul a fost îndeplinit. Rămâne ca timpul să decidă asta. Sincer, eu încerc să fac doar ce am făcut până acum ca să rămân relevant în această ligă și anume să muncesc și să-mi ajut echipa să câștige. Respect jucătorul român de baschet pentru că ne curge același sânge prin vene. Am un băiețel care aş vrea să joace baschet, se poate cumva o regulă U10?

Înainte de a intra pe teren ai anumite superstiţii de care ţii cont?
Am avut o mulțime de superstiții, dar gradual am scăpat de aproape toate. Aveam o rutină care era sfântă pentru mine. De la ce mâncam sau urmăream înainte de meci până când intram pe teren. Acum, prefer doar să mă relaxez până ajung la sală și după aceea să rămân concentrat până la ultimul fluier. Totuși, de dragul interviului, o să vă spun rutina pregame de pe vremea când jucam la Sibiu. Când ajungeam la sală mă îmbrăcam și îmi puneam chiloții și șosetele „norocoase”. Mă duceam în baie și aveam o mică conversație cu mine, mă spălam pe față și mă băteam cu pumnul în piept. Drumul spre intrarea jucătorilor implica o scurtă rugăciune, atunci eram credincios. Intram în sală cu piciorul drept, de fiecare dată. Mă uitam în partea opusă a terenului unde se afla echipa adversă și încercam să le văd toate lacunele, încercam să-mi sporesc încrederea probabil. Aveam câteva drilluri cu mingea și ultima aruncare trebuia să fie coș. Mi-a luat ceva timp să mă maturizez, dar acum nu mai fac nimic.

Ai o amintire amuzantă de pe terenul de baschet?
Am o mulțime de amintiri haioase, dar majoritatea nu pot fi spuse într-un interviu. Pentru mine cel puțin, umorul de calitate vine din cele mai întunecate locuri. Totuși, o întâmplare haioasă mi s-a părut la un all star care a avut loc la Sibiu. La concursul de slam dunk, Forte, jucător care evolua la Mureș pe atunci, a avut ideea strălucită să încerce un dunk peste 3 persoane. Partea mai nasoală a fost că m-au pus pe mine cel mai aproape de inel pe post de pernă sau saltea. Ca să facem povestea mai scurtă, m-am trezit cu domnul Forte peste mine și a trebuit să mă ridic cu zâmbetul pe buze și să ignor durerea care parcă venea din suflet.

Ce face Kevin în timpul liber?
Când nu sunt acasă, în mare parte pierd vremea, mă odihnesc. Joc poker, mă uit la seriale, stand-up-uri, nimic constructiv în general. Îmi promit de fiecare dată că următoarea zi o să fac ceva care contează, dar mă răzgândesc repede. Când ajung acasă e altă mâncare de pește. Draga mea soție mă bagă în priză și încerc să o ajut cât mai mult în jurul casei, cu copiii și altele.

Cum crezi că va decurge meciul împotriva CSU Sibiu?
Este clar că va fi un meci foarte dificil. Jucăm împotriva echipei de pe primul loc care are un joc foarte bun pe teren propriu. Vom încerca să ne vindem pielea scump. De ce nu, să furăm o victorie. În orice caz, sper să fie un meci plăcut pentru cunoscătorii de baschet.

Te rog să transmiți câteva cuvinte fanilor CSU Sibiu.
În primul rând, vreau să transmit sincere condoleanțe familiei lui Radu și celor apropiați. Nu am cuvinte să exprim o asemenea tragedie. Sper doar ca numele lui să rămână pe buzele multora.
Vreau să le mulțumesc fanilor sibieni pentru felul în care m-au primit de fiecare dată și m-au făcut să mă simt ca parte din familia lor. Până și în calitate de adversar e un sentiment deosebit să auzi sala aplaudând când sunt prezentat. Sper să rămână la fel, pentru că fără ei baschetul românesc ar avea mult de suferit. Mulțumesc că existați!

Material realizat de Alexandra Savu – foto: Ana – Maria Mătușoiu

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 197

csufans/ 12.03.2019

31 Responses
  1. 178912 106827You would endure heaps of different advised organized excursions with various chauffeur driven car experts. Some sort of cope previous capabilities and a normally requires a to obtain travel within expense centre, and even checking out the upstate New York. ??????? 790086

  2. 122737 955579Excellent job on this article! I genuinely like how you presented your facts and how you made it fascinating and easy to comprehend. Thank you. 129076

  3. 833699 534754Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have you ever been running a blog for? you make running a blog glance simple. The total appear of your web site is magnificent, properly the content material! 493279

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403