Jimmy Butler a ridicat miza pentru Philadelphia

Elton Brand, fostul star din NBA, și-a început mandatul cu un boom pe piața schimburilor de jucători.

Proaspăt denumit manager general al celor de la Philadelphia 76-ers la începutul acestui sezon, Elton Brand, fostul star din NBA, și-a început mandatul cu un boom pe piața schimburilor de jucători.

L-a adus pe Jimmy Butler de la Minnesota Timberwolves, realizând în Phily un “big three” cu Joel Embiid și Ben Simmons. Mutarea lui Butler de la Wolves era iminentă, tensiunea creată de jucător fiind din ce în ce mai mare, după ce acesta ceruse să plece încă din vara acestui an.

Minnesota risca să îl piardă ca agent liber la finalul sezonului, iar Elton Brand a intrat pe fir și i-a pus în balanța schimbului pe Dario Saric, Robert Covington și Jarryd Bayless, plus o alegere în runda a doua și l-a mai primit odată cu Butler și pe Justin Patton.

Cu siguranță nu a fost o decizie ușoară, mai ales pentru un manager aflat la început de carieră, cu doar două sezoane “la birou”, unul în postura de consultant pentru dezvoltarea jucătorilor și celălalt ca manager al echipei “satelit” din G-League.

Până acum avea de condus o echipă tânără care reușise un salt excepțional de la 28 de victorii acum două sezoane, la 52 de victorii în sezonul trecut. Acum va fi privit ca omul care a renunțat la doi jucători cheie în angrenajul echipei, Saric și Covington, pentru a aduce un star neadaptat după plecarea din Chicago, dar totuși de patru ori All-Star, de patru ori în cea mai bună echipă defensivă și campion olimpic la Rio cu USA Basketball.

Ceea ce înseamnă că timpul nu mai are deloc răbdare în Philadelphia. (n.a. #marinpreda #moromeții).
Odată cu venirea lui Butler, presiunea de a câștiga a crescut exponențial. Unul dintre rarii jucători care se dedică la fel de mult fazei defensive pe cât o fac și în atac, Butler ar putea să îi ajute pe Joel Embiid și pe Ben Simmons să crească la rândul lor.

Au fost meciuri în acest sezon în care s-a văzut că saltul uriaș făcut anul trecut s-a datorat în mare măsură talentului și tinereții din echipă, însă acum e nevoie de consistență și aceasta parcă lipsește deocamdată. Să nu uităm că echipa a rămas și fără doi veterani, Belinelli și Ilyasova care aduceau echipei viziune, răbdare și mai ales experiență.

Sunt calități pe care Butler le are fără îndoială. În plus aduce acea determinare specifică unuia care s-a născut și a crescut în Texas, ba mai mult a fost nevoit să își ducă viața în propriile mâini de la 13 ani, atunci când mama sa l-a dat afară din casă, la doar câțiva ani după ce tatăl său părăsise căminul familial.
Cei de la 76-ers au mare nevoie de dedicația și etica sa și ceea ce speră managerul Elton Brand este că antrenorul Brett Brown, cunoscut pentru faptul că știe foarte bine să comunice cu jucătorii, va reuși să îl integreze pe Butler în primul rând în vestiar.

Din punct de vedere tactic este o cu totul altă provocare. Saric și Covington își alegeau foarte bine aruncările și știau să lase loc de desfășurare starurilor Embiid și Simmons. Venirea lui Butler ia pe de o parte din presiunea care apasă pe umerii tinerelor staruri, dar pe de altă parte s-ar putea să intervină frustrarea că vor trebui să împartă mingea în trei. La 29 de ani, cu meciuri excepționale în cariera sa, Butler își va dori cu siguranță să fie la rândul său în prim-plan.

Texanul aduce cu el medii de 21,3 puncte, 5,2 recuperări, 4,3 pase decisive și 2,4 intercepții în meciurile jucate pentru Minnesota în acest sezon, cu procentaje de 47 la sută din acțiune și 37,8 la sută din spatele semicercului. Echipa din Philadelphia are a 20-a ofensivă din ligă și a 10-a defensivă și ar putea avansa la ambele capitole.

Sixers intră acum și mai mult în calculele pentru finala Conferinței de Est, alături de Toronto Raptors, Milwaukee Bucks și Boston Celtics, iar Butler are la dispoziție aproape tot sezonul să dovedească că Elton Brand nu s-a înșelat în privința sa. Iar motivația este și una financiară, cei din Philiy fiind capabili să îi garanteze lui Butler la final de sezon, când devine agent liber, un contract pe cinci ani în valoare de 190 de milioane de dolari.

Așadar, miza este sus atât pentru 76-ers cât și pentru Butler, iar dintr-o dată Conferința de Est a devenit mult mai interesantă.

Material realizat de Adrian Popa

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 191

csufans/20.11.2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403