Iron Lion Zion

Odată cu eliminarea surprinzătoare a celor de la Duke, de către Michigan State din NCAA Tournament, cariera universitară a lui Zion Williamson a luat sfârșit.

Odată cu eliminarea surprinzătoare a celor de la Duke, de către Michigan State din NCAA Tournament, cariera universitară a lui Zion Williamson a luat sfârșit. “Cu numărul 1, the …. îl aleg pe Zion Williamson de la Duke University” va spune peste mai bine de două luni Adam Silver. Punctele de suspensie vor fi înlocuite de către echipa care va câștiga loteria și probabil niciun manager nu va fi atât de inconștient încât să îl treacă cu vederea pe cel mai așteptat jucător în NBA de la LeBron James încoace.

Cu un nume având conotații biblice, Zion Williamson va fi cu siguranță “cel ales”. Dincolo de calitățile atletice fabuloase, tânărul jucător vine cu un grup de fani, apetisant pentru orice franciză. Stau mărturie cele 2,8 milioane de urmăritori de pe Twitter și cele 3 milioane de pe Instagram.
Zion va fi acaparat acum de o lume în care probabil nu se vor regăsi nici măcar foștii săi colegi de la Duke R.J. Barrett sau Cam Reddish, cu care a împărțit vestiarul până mai deunăzi și care vor fi de asemenea pe scenă în seara draftului.

Va intra în Zionsferă, o lume doar a lui, în care va fi cunoscut doar după numele de botez, asemenea lui LeBron sau al Serenei. Odată cu încetarea statutului de amator, companiile se vor năpusti asupra lui și deja se vorbește despre cel mai mare contract de endorsement acordat vreodată unui debutant de către o companie de echipament sportiv, undeva la peste 100 de milioane de dolari. Deocamdată nu se știe numele companiei, dar Nike este ca de obicei în pole position.

Fanii îl vor urmări online și offline, presa va căuta orice mic detaliu picant despre viața lui, rapperii îi vor include numele cel mai probabil în noile lor înregistrări. Cei care l-au cunoscut mai îndeaproape cred că va face față acestei uriașe presiuni pe care superstarurile o au de îndurat în zilele noastre și spun că anul petrecut la Duke sub comanda lui Mike Krzyzewski a fost unul foarte educativ, mai ales în afara terenului.

Eșecul cu Michigan îl așază pe Zion într-o listă alături de multe nume sonore, jucători care au devenit superstaruri deja din colegiu, dar nu au reușit să își încununeze cariera universitară cu un titlu. Mulți dintre ei, asemeni lui Zion, au evoluat doar un singur an în NCAA, urmând regula one-and-done instituită în ultimii ani, pentru a nu mai permite jucătorilor să treacă la profesionism direct din liceu.

Printre numele celebre de care vorbeam mai sus se numără Pete Maravich, Kevin Durant, Steph Curry, Chris Webber, Karl-Anthony Towns, Derrick Rose sau Chris Webber.

Desigur nimeni nu poate în momentul de față să spună care va fi impactul pe care Zion îl va avea pe teren, ce va putea oferi el pentru echipa la care va juca. S-ar putea să îl vedem în vară, la Cupa Mondială din China, așa cum se zvonește deja. Ar fi prima experiență alături de superstarurile din NBA. Așteptările vor fi foarte mari de fiecare dată când va păși pe parchet și i se prevede o carieră fabuloasă. Va fi Iron like a lion in Zion?

Carte de vizită:

Zion Williamson
•2,01 metri
•129 kg
•2,08 metri anvergura brațelor
•A fost antrenat de mic de părinții lui
•De la 9 ani se trezește în fiecare dimineață la ora 5 pentru primul antrenament
•A jucat toate pozițiile, inclusiv conducător de joc
•Jucătorul anului și debutantul anului în Conferința Atlantic din NCAA
•A cucerit trofeele la toate competițiile majore dedicate liceenilor: McDonalds All American, Nike Hoops Summit și Jordan Brand Classic

Material realizat de Adrian Popa

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 199

csufans/09.04.2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403