Interviu cu Andrei Dragos Mihai, jucator BC Tirgoviste

07.11.2008 Interviu din revista CSU Fans Magazin Nr. 34

“Visez sǎ joc pentru România

Unul din tinerii jucători români care evoluează în Divizia A este Andrei Dragoș Mihai. Cu o medie de peste 22 de minute jucate pe meci, el poate fi considerat un om de bază al echipei oaspete și unul din jucătorii de perspectivă ai României, țară pe care își dorește să o reprezinte cu onoare pe viitor și la nivel de seniori după ce mult timp a activat în loturile naționale de juniori.

1.Spune-ne mai multe despre tine. Când ai început sǎ joci baschet și unde?
Mǎ numesc Andrei Dragoș Mihai, am 21 de ani și sunt din Râmnicu Vâlcea. Baschet am început sǎ joc de prin clasa a V-a, asta se întâmpla acum vreo zece ani la CSŞ Râmnicu Vâlcea. Primul meu antrenor a fost Achim Cristian, antrenor alǎturi de care am trecut prin toate fazele de juniorat (juniori III, II, I), dar și la seniori. De la el am învǎțat aproape tot ce știu în momentul de fațǎ, dar am avut norocul sǎ lucrez și cu alți antrenori de fiecare datǎ când am fost convocat la loturile naționale de juniori (Ioan Constantin, Dragan Petricevic) de la care am încercat “sǎ fur” cât mai multe. În Divizia A am debutat la vârsta de 19 ani la clubul din Râmnicu Vâlcea, dupǎ mai mulți ani petrecuți în Divizia B, iar sezonul acesta e prima mea experiențǎ departe de casǎ.

2.Care este modelul tău in baschet, un jucător pe care il admiri?
Jucătorul meu preferat este Kobe Bryant care mi se pare unul dintre cei mai compleți jucǎtori de baschet din lume! Îmi place de el pentru cǎ e foarte “maleabil” și se adapteazǎ foarte ușor oricărui tip de apǎrare pe care o întâlnește – poate sǎ fie zonǎ, poate sǎ fie un om la om foarte agresiv sau poate sǎ fie un double team constant. Poate sǎ ia jocul pe cont propriu și sǎ învingă aproape de unul singur orice echipǎ (îmi aduc aminte de meciul contra celor de la Toronto Raptors când a marcat 81 de puncte) sau poate sǎ își punǎ în valoare coechipierii și sǎ fie un foarte bun servant (meciul cu Washington din 2002 când a avut 15 assisturi). Însǎ, pe poziția pe care joc eu, cea de PG, îmi place foarte mult de lituanianul Šarūnas Jasikevičius care poate da niște pase geniale. Dintre jucǎtorii români pot spune cǎ mi-a plǎcut mult de Marcel Ţenter.

3.Care sunt cele mai plăcute amintiri ale tale legate de acest sport?
Cele mai plǎcute amintiri legate de baschet sunt turneul final la sfârșitul cǎruia am ieșit campion national la juniori II, turneu la care (din câte am aflat mai târziu de la antrenorul meu) am fost declarat în mod neoficial “cel mai complet jucǎtor al turneului” și turneul final de juniori I la care am câștigat premiul de cel mai prolific marcator, fiind ales și în “primul 5” al turneului. De asemenea consider ca amintiri plǎcute și fiecare convocare la loturile naționale și promovarea în Divizia A cu echipa de la RâmnicuVâlcea.

4.Ce părere ai despre meciul împotriva Sibiului?
Meciul cu echipa din Sibiu sunt convins cǎ va fi unul infernal, fǎrǎ sǎ mai menționez faptul cǎ publicul își va împinge favoriții de la spate. Am vǎzut meciul de sâmbǎtă cu cei de la Cluj și am rǎmas surprins de forța echipei din Sibiu. Am vǎzut jucǎtori cu o dorințǎ foarte mare de victorie și cu un spirit de luptǎ formidabil și probabil cǎ acesta este și motivul pentru care formația sibianǎ este neînvinsǎ. Trebuie sǎ prindem o zi foarte bunǎ și sǎ ne întrecem pe noi ca sǎ putem câștiga acest meci. Oricum ne vom juca șansa pânǎ la capat și, chiar dacǎ nu vom reuși sǎ câștigǎm meciul, cu siguranțǎ vom da mari bǎtǎi de cap gazdelor noastre. Sper sǎ fie un meci frumos și sǎ oferim un spectacol pe mǎsura publicului, iar la final sǎ câștige cei mai buni!

5.Ce îți dorești de la sezonul 2008-2009?
În sezonul 2008 – 2009 sper ca evoluțiile mele sǎ creascǎ de la meci la meci și ca orice sportiv de performanțǎ nu pot sǎ ascund faptul cǎ mi-aș dori ca, într-o bunǎ zi, sǎ ajung la lotul național de seniori, deși sunt convins cǎ mai am foarte multe de învǎțat pânǎ sǎ ajung acolo. Sezonul acesta va fi unul “nebun” în care, mai mult ca sigur, vom vedea multe surprize, așa cum a fost cea de la Pitești din prima etapǎ și știu cǎ nu suntem cotați cu șanse foarte mari, dar mi-aș dori sǎ ne îndeplinim obiectivul trasat de conducere și anume clasarea pe unul din primele 10 locuri ale Diviziei A și un parcurs cât mai lung în Cupa României.

de Alex Oancea

60 Responses
  1. I truly love your site.. Very nice colors & theme. Did you build this web site yourself?
    Please reply back as I’m attempting to create my very own blog and would love to find out where you got this from or what the theme is called.

    Kudos!

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403