Interviu Andelko Mandic

Material preluat din revista CSU Fans Magazin Nr. 123

Interviul a fost realizat inainte ca Andelko Mandic sa demisioneze din functia de antrenor principal al echipei SCM U Craiova. Materialul a fost preluat din revista CSU Fans Magazin nr. 123.

1. La ce vârstă v-ați descoperit pasiunea pentru baschet și ați început să practicați acest sport ?

Am început să practic baschetul la vârsta de 10 ani, în școala primară. În acea perioadă, o mulțime de copii s-au orientat către acest sport datorita faptului ca echipa națională a Serbiei a câștigat campionatul european precum și pe cel mondial. Consider că am fost niște copii privilegiati pentru că am avut ocazia să vedem evoluând unii dintre cei mai buni jucători ai lumii.

2. Care este cel mai frumos moment al carierei dumneavoastră de jucător?

Este dificil să aleg și să vorbesc despre un singur moment. În primul rând sunt fericit că am avut o carieră lungă ce s-a întins pe parcursul a 20 de ani și că am avut ocazia să întâlnesc jucători dar și antrenori excepționali.

3. Ce va determinat să luți decizia de a antrena SCM U Craiova și ce înseamnă această decizie pentru cariera dumneavoastră?

În ultimul sezon în care am evoluat pentru CSM Oradea m-am accidentat iar în acele momente nu mai eram sigur dacă voiam sa continui ca jucător sau trebuia să-mi încep cariera de antrenor. În acest context conducerea clubului din Craiova mi-a oferit poziția de antrenor în cadrul echipei.Sunt foarte recunoscător conducerii lui SCM U Craiova pentru această oportunitate. Sper că în ultimii doi ani am contribuit la îmbunătățirea calității baschetului în Craiova și că am ajutat echipa să crească de la un sezon la altul.

4.Ce vă doriți cel mai mult de la cariera de antrenor?

Bineînțeles că-mi doresc să câștig cât mai multe meciuri însă sunt conștient că acest lucru se va realiza doar dacă îmi voi ajuta jucătorii să evolueze atât în teren cât și în afara lui. Dacă eu voi reuși acest lucru echipa va evolua permanent.

5.Care este obiectivul dumneavoastră în acest sezon?

Principalul obiectiv este intrarea în playoff.Totodată ne dorim un parcurs bun în Liga Balcanică și câștigarea cât mai multor meciuri în această competiție?

6. SCM U Craiova evoluează pentru prima dată în Liga Balcanică. Ce vă doriți cel mai mult să realizați in cadrul acestei competiții?

Așa cum am mai spus ne dorim un parcurs cât mai bun în cadrul acestei competiții. Deoarece particuiparea în Liga Balcanică este prima experiență internațională pentru această echipă, pentru unii jucători dar și pentru mine ca antrenor, s-ar putea să ne lipseasca un pic «îndemânarea» în această situație dar sper că vom reprezenta cu succes orașul Craiova și baschetul românesc. Liga Balcanică este o competiție puternică anul acesta, echipele au bugete mari și jucători cu experiență în NBA și Euroligă, așa că mă aștept la o competiție destul de dură.

7. În ce termeni ați vorbi despre evoluția echipei dumneavoastră până în momentul de față?Ce vă mulțumeșe și ce nu legat de prestația echipei?

Jocul nostru nu este încă la nivelul la care ar trebui să fie. Nu am început sezonul așa cum ne așteptam din cauza unor probleme și aici aș menționa faptul că unii jucători s-au alăturat târziu lotului dar și numeroasele accidentări, și de aceea suntem încă la nivelul la care ne modelăm jocul. Avem însă în componența echipei jucători buni și din acest motiv sunt sigur că în curând vom juca un baschet de o altă calitate, vom arăta mai mult decât am făcut-o până acum.

8. Din câte cunosc echipa pe care o antrenați s-a confruntat din vară și până acum cu diverse probleme medicale.Care este situația acum?

Tot ce îmi doresc este să nu mai avem același ghinion la capitolul accidentări ca și până acum. Momentan Dragușin se recuperează, Hallik a reînceput alergările ușoare iar Kovac își reintră ușor ușor în formă. Cam aceasta ar fi situatia acum.

9.Care este filozofia dumneavoastră ca antrenor?

În primul rând îmi rog jucătorii să dea tot ce pot în teren și să-și respecte obiectivele. Cred că asta este cel mai important. Pe de altă parte, le arăt încredere în deciziile pe care le iau în timpul meciului.

10. Un mesaj pentru suporterii sibieni.

Îmi doresc ca suporterii sibieni să vină în numar mare la acest meci și să creeze atmosfera incendiară pentru care au devenit cunoscuți în baschetul românesc. Este întotdeauna o plăcere să joci în Palatul Sporturilor Transilvania!

Anisoara Dutu/13.11.2013

24 Responses
  1. 821857 828619Does your blog have a contact page? Im having a tough time locating it but, Id like to send you an e-mail. Ive got some suggestions for your weblog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand more than time. 25063

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403