Fantezie? Regele a plecat… dar se poate intoarce!

Mai tineti minte reactiile fanilor din Cleveland dupa ce, in direct la ESPN, LeBron James anunta ca-si „duce talentele” in South Beach

Material preluat din revista CSU Fans Magazin Nr. 114 .

Mai țineți minte reacțiile fanilor din Cleveland după ce, în direct la ESPN, LeBron James anunța că-și “duce talentele” în South Beach, pentru a juca la Miami Heat? Tricouri arse în mijlocul străzii, fani manifestând în centrul orașului, unii chiar arestați de poliție pentru violențe, postere gigant ale celor de la Nike smulse de pe clădiri și multe altele.

Asta după ce timp de luni întregi, de la mai-marii zonei până la simpli cetățeni se rugau în fel și chip de Rege să nu-și părăsească tronul.

Ei bine, un zvon apărut parcă de nicăieri la începutul săptămânii, a aprins fitilul unei bombe: LeBron James ar putea reveni la Cleveland în 2014, atunci când poate deveni agent liber, opțiune pe care o va deține la acel moment al contractului său cu Miami Heat.

Un cotidian din Akron, orașul natal al lui James, a lansat zvonul potrivit căruia cei de la Cleveland Cavaliers vor ajusta fondul de salarii al echipei în urmatorul an și jumătate astfel incât în vara lui 2014 să aibă posibilitatea să-i ofere lui Lebron salariul maxim pe care aceasta îl va putea primi la acea dată potrivit regulilor NBA.

Va exista oare “The Decision” – Episodul 2? Va trece Dan Gilbert, patronul echipei, peste furia cu care a aruncat noroi pe urma lui LeBron, după plecarea acestuia? Va trece LeBron peste cuvintele grele pe care le-a încasat de la acesta în scrisori deschise publicate în presă? Cum vor reacționa zecile de mii de fani care l-au huiduit pe fostul lor Rege la revenirea în Cleveland purtând tricoul celor de la Miami?

Trecând peste imensa cantitate de emoții care există în acest caz și analizând strict la rece, această revenire nu este o utopie. Lebron ar putea avea la acea vreme încă un inel sau două pe deget, în timp ce lotul celor de la Miami, ar fi deja uzat și probabil în pragul unei reconstrucții.

Pe LeBron l-ar aștepta în Cleveland actualul conducător de joc Kyrie Irving, un jucător care deja face furori în NBA iar peste doi ani ar putea fi partenerul ideal pentru LeBron. Alături de Irving, Cavs mai au câțiva jucători tineri și care au șanse mari să aibă o carieră strălucitoare în NBA ca role players, cum ar fi Tristan Thompson, Tyller Zeller sau Dion Waiters. Cu flexibilitatea financiară pe care o vor dobândi până atunci, cavalerii ar mai putea adăuga un nume mare din NBA pe lângă Lebron și Irving. Viitorul ar suna bine.

Desigur, Cleveland va avea de luptat în primul rând cu Miami și apoi cu restul echipelor care probabil își propun să-i pună totul la picioare lui LeBron. Printre care, deja desconspirați la bursa zvonurilor, s-ar afla și cei de la Lakers, care la acea vreme vor fi în căutarea febrilă a unui superstar pentru a-l înlocui pe Kobe Bryant.

Nicio echipă însă nu poate însă pachetul de marketing care se poate dezvolta pe ideea întoarcerii fiului risipitor și eventuala povestea unui titlu care să-l izbăvească pe LeBron în sufletele fanilor din Ohio.

Până la momentul în care am scris acest articol nu exista nicio reacție din partea lui LeBron la acest zvon. Dar cu siguranță că nu și-a scos din minte ideea de a aduce un titlu pentru echipa statului în care s-a născut și nici nu a negat niciodată o posibilă revenire, chiar și atunci, imediat după decizie.

Aveți liber acum la calcule, posibilități, fantezii pe tema Lebron, înapoi în Cleveland!

Adrian Popa/22.01.2013

26 Responses
  1. 663978 751533Hello. impressive job. I did not anticipate this. This is a remarkable story. Thanks! You created certain fine points there. I did a search on the topic matter and discovered the majority of folks will have the same opinion along with your blog. 56466

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403