Despre Revista

Revista fanilor baschetului sibian – record mondial la aniversarea numărului 200

Numărul 200 al revistei noastre, a celor care iubim din suflet baschetul, vine cu un plan ambițios menit să celebreze pasiunea noastră comună. Ne pregătim să intrăm din nou în cartea recordurilor, cu un proiect ce presupune tipărirea celei mai mari reviste din lume.

CSU Fans Magazin” a intrat în al 13-lea an de existență iar revista cu numărul 200 va fi una specială, ce va măsura nu mai puțin de 1/1.6 mp și va avea 24 de pagini. Proiectul este realizat de Asociația „Al 6-leajucător” și are ca dublu scop marcarea numărului aniversar al revistei și strângerea de fonduri pentru realizarea proiectului înscris la Maratonul Internațional Sibiu, statuia lui Elemer Tordai.

Dar înainte de orice altceva, vă invităm să ne întoarcem puțin în timp și să lecturăm o frumoasă pagină de jurnal, scrisă de Călin Găvozdea.

200!” – Călin Găvozdea

Ce număr impresionant pentru noi, cei care de atâția ani ne implicăm în scrierea, editarea și tipărirea revistei. Cine s-ar fi gândit la primul număr că vom ajunge aici și nu oricum, ci în postura de candidați la un nou record mondial! Dacă am contabiliza, am număra sute de interviuri, avancronici, articole despre baschetul local, național și internațional, sute, poate mii de poze și cu siguranță mii de ore de muncă voluntară, făcută cu pasiune și bucurie, cu gândul la echipa noastră de suflet, la voi, fanii înfocați ai ei. Nici nu mai contează orele de nesomn, sau cele “furate” de la alte activități pentru a finaliza materialele și a le trimite la timp în așa fel încât revista să fie gata la ora meciului.

De unde a pornit totul? Deși noi simțim că facem dintotdeauna asta, este binevenită o incursiune în anii din urmă, mai ales pentru cei care știu mai puține despre ceea ce se află în spatele acestei reviste. Totul a pornit de la forumul CSUFans lansat în anul 2005, unul deosebit de activ în care discuțiile se purtau pe zeci de subiecte în legătură cu baschetul, cele mai multe dedicate lui CSU Sibiu și jucătorilor săi, desigur. “Suporterii de tastatură” – cum au fost numiți la un moment dat pe nedrept, fiindcă cei mai mulți vin la meciuri din copilărie sau adolescență – au simțit nevoia să se cunoască față în față, lucru care s-a și întâmplat un an mai târziu. Primele întâlniri au fost deosebit de interesante, mai ales că cei mai mulți erau înregistrați cu porecle pe forum și confundam deseori persoanele și poreclele între ele. Din aproape în aproape au apărut idei de întâlniri cu jucătorii, de acțiuni care nu mai fuseseră inițiate până atunci, iar constituirea unei asociații a fost pasul firesc care a urmat.

După constituirea asociației “Al 6-lea jucător”, lucrurile au început să se miște tot mai bine, mai ales că erau mulți entuziaști dornici să se implice. Editarea acestei reviste a fost una dintre primele idei materializate și a devenit cel mai longeviv, vizibil și constant proiect al asociației. Despre celelalte proiecte s-a scris mult la timpul potrivit, astfel încât le vom enumera doar: Promovarea baschetului în școli, Zilele Baschetului, Cel mai lung meci de baschet din lume, petreceri de Crăciun și de final de sezon cu jucătorii și antrenorii CSU, meciuri demonstrative cu suporterii altor formații, meci de streetball pe o clădire, turnee de streetball, cel mai mare steag dintr-o sală de sport din țară, recuzită pentru meciuri, susținerea deplasărilor fanilor, site-ul suporterilor și, cel mai recent, realizarea unei statui în memoria lui Toci. Multe dintre proiecte au fost duse la bun sfârșit în colaborare cu instituții sau organizații de stat sau private, cu ajutorul sponsorilor, voluntarilor și este o onoare și o bucurie că am reușit să implicăm mulți membri ai comunității în toate acțiunile inițiate.

Nu exagerăm cu nimic dacă afirmăm că de-a lungul anilor sute de oameni au fost implicați în organizarea acțiunilor, unii continuă și astăzi să se implice, alții au renunțat pe parcurs, iar câțiva ne-au părăsit pentru totdeauna și le simțim din plin lipsa. Tuturor le suntem recunoscători! Probabil sute de mii de oameni din țară și din toate colțurile lumii au aflat de acțiunile noastre și nu intenționăm să ne oprim aici. Revista aceasta aniversară este un prilej excelent, nu-i așa?

Una din ideile inițiale care este valabilă și în prezent este de a întoarce către comunitate și a înmulți bucuria pe care acest sport minunat ne-a oferit-o dintotdeauna și, amintindu-ne de fericirea generală din sală după stabilirea recordului în anul 2007, văzând atâția copii fericiți că își întâlnesc idolii din sport în propria școală – unii dintre ei fiind acum jucători de baschet sau voluntari ai clubului CSU sau ai asociației, văzând interesul cu care este citită revista în sală, citind sau auzind mesaje de încurajare și de felicitare din lumea întreagă, credem că am reușit în mare măsură.

Nu intenționăm să ne oprim aici! Acest număr al revistei este doar o nouă bornă pe care am reușit să o atingem prin muncă, perseverență și răbdare și suntem convinși că vor urma altele, cel puțin la fel de interesante și pasionante. Sperăm să ne însoțiți în această călătorie care a început cu 14 ani în urmă și să vă bucurați împreună cu noi la fiecare meci, la fiecare lectură a revistei, la fiecare inițiativă a celui de-“al 6-lea jucător”, din dragoste de baschet, din dragoste pentru Sibiu, din dragoste pentru CSU!