Chris Cooper: „Îi datorăm lui Radu un trofeu”

Mă simt iubit și apreciat la Sibiu.

Info Box:
Nume:
Christopher Michael Royce Williams Cooper
Data nașterii:17 ianuarie 1990
Locul nașterii: Bronx, New York
Studii: Managementul Sportului
Hobby-uri: mașinile
Jucători preferați: Shaquille O’Neal, LeBron James
Echipa preferată: Cleveland Cavaliers
Mâncare preferată: cornbread
Nu-i place: Înotul

În ciuda zvonului potrivit căruia urma să te retragi din baschet, te-ai alăturat vulturilor pentru al treilea sezon consecutiv. Ce te-a determinat să iei această decizie și ce a ajuns să însemne BC CSU Sibiu pentru tine?

M-am întors pentru că iubesc acest oraș. Oamenii de aici m-au acceptat cu brațele deschise și m-au făcut să mă simt ca într-o familie. Mă simt iubit și apreciat la Sibiu. De asemenea, știu că au trecut 20 de ani de când această echipă nu a mai câștigat titlul și îmi doresc ca în acest sezon să contribui și eu la câștigarea marelui trofeu. În ceea ce privește retragerea mea din baschet, vă pot spune că discuția este încă deschisă și că nu am luat o decizie definitivă. Așa cum știe toată lumea, m-am căsătorit vara trecută și este normal ca eu și soția mea să ne dorim să ne concentrăm asupra familiei noastre de acum încolo. Nu se pune problema că nu-mi doresc să mai joc baschet, însă soția mea a sacrificat atât de mult pentru mine încât consider că este timpul ca eu să-i fiu mai aproape și să-i ofer o familie adevărată.

Ce așteptări are Chris Cooper de la acest sezon? Care este obiectivul tău personal?

Obiectivul meu personal este câștigarea campionatului. Nu mă interesează statistica personală. Îmi doresc să fiu cât mai eficient, astfel încât să câștigăm meciuri și să ne îndeplinim obiectivul. Eu am câștigat titlul de campion cu mulți ani în urmă alături de CSU Asesoft Ploiești și îmi doresc foarte mult să retrăiesc acel sentiment.

Care este identitatea lui BC CSU Sibiu? Cum ai descrie echipa în câteva cuvinte?

Suntem o echipă defensivă foarte puternică și fizică. Scopul domnului Fleșeriu a fost să construiască o echipă defensivă, iar coechipierii mei sunt jucători care se descurcă foarte bine în această fază a jocului. Asta nu înseamnă că nu ne descurcăm destul de bine și în faza de atac. Eu consider că avem tot ce ne trebuie ca în acest sezon să aducem trofeul la Sibiu.

Ai putea face o radiografie a jocului lui BC CSU Sibiu până în momentul de față?

Prima provocare a acestui sezon a constituit-o cunoașterea noilor coechipieri și omogenizarea noastră ca echipă. Practic, am plecat la drum fiind niște străini și am ajuns astăzi o familie. Ne înțelegem foarte bine, iar acest lucru se reflectă în jocul nostru. Pe noi ne ajută foarte mult această atmosferă de familie care s-a creat în jurul echipei. În ceea ce privește evoluția noastră, eu sunt mulțumit de ceea ce am arătat până în momentul de față. Ne-am omogenizat destul de bine, ne-am adaptat regulii jucătorului U23 și am reușit să rămânem în fruntea clasamentului cea mai mare parte a sezonului. Bineînțeles că întotdeauna este loc de mai bine, iar noi suntem conștienți atât de acest lucru, cât și de faptul că abia acum începe greul.

Câteva cuvinte despre confruntarea cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Cât de grea va fi misiunea lui BC CSU Sibiu împotriva acestei echipe?

Cu siguranță va fi un meci dificil care va decide ocupanta locului întâi la finalul sezonului regulat. Mă aștept să jucăm cu casa închisă pentru că vorbim de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, marii noștri rivali. Faptul că meciul va fi cel mai probabil sold out, este un aspect care pe noi ne avantajează pentru că avem nevoie de energia pe care suporterii noștri ne-o transmit. Pe mine această energie mă motivează atât de mult încât simt cum adrenalina îmi străbate întregul corp. Este fantastic acest sentiment pe care îl simțim atunci când ne sunteți alături din tribune. Mă aștept la un meci extrem de dificil, însă sper ca avantajul terenului propriu, energia suporterilor și dăruirea noastră să ne poarte spre victoria mult dorită.

Te afli în România pentru al cincilea sezon consecutiv. Putem vorbi despre o evoluție a campionatului românesc în ultimii cinci ani?

Acum câțiva ani când eu am venit în România și am semnat cu CSU Asesoft Ploiești, aceasta era echipa care domina întregul campionat. Treptat însă, lucrurile s-au schimbat și am ajuns astăzi în punctul în care este greu să estimezi care va fi echipa ce va câștiga următorul meci. Echipele sunt mult mai puternice și mai apropiate ca valoare. Sunt mulți jucători străini care aduc valoare ligii, dar și jucători români foarte talentați. De asemenea, introducerea regulii jucătorului U23 a întinerit mult campionatul românesc a cărui valoare nu poate decât să crească în timp prin cultivarea acestor jucători tineri. În concluzie, evoluția campionatului românesc este evidentă.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care ți-a oferit-o baschetul?

Am multe amintiri frumoase, însă cred că cea mai frumoasă a fost întâlnirea cu Michael Jordan. În colegiu am câștigat două titluri de campion, iar după absolvire a urmat o perioadă de tryouts pentru echipele din NBA. Am întâlnit atunci mai mulți jucători celebri printre care și Michael Jordan. Îmi aduc aminte că eram la un antrenament la care trebuia să driblăm și să palmăm mingea, iar eu nu reușeam să fac aceste lucruri. Îmi transpiraseră mâinile foarte tare pentru că știam că mă privea. Michael s-a apropiat de mie și mi-a spus să mă relaxez și să încerc cu mâna dominantă. Nu am reușit sub nicio formă pentru că eram mult prea emoționat de întâlnirea cu el.

Ai o rutină sau o superstiție în ziua meciului?

Mă trezesc de dimineață și nu servesc niciodată micul dejun. Merg la antrenament apoi servesc un prânz ușor. Nu-mi place să mănânc mult în ziua meciului, deoarece consider că nu aș putea juca bine. După prânz dorm puțin și mă trezesc cu aproximativ o oră înainte de meci. Ascult muzică în timp ce mă pregătesc și plec spre sală. La jumătatea timpului de încălzire, atunci când coechipierii mei fac pauză pentru a bea apă, am grijă să spun întotdeauna o rugăciune. Îi datorez lui Dumnezeu faptul că mă aflu aici și este important pentru mine să-i mulțumesc pentru tot ceea ce mi-a dat în viață.

S-a vorbit destul de mult despre retragerea ta din baschet. Ai luat o decizie fermă în acest sens?

Nu, încă nu am decis nimic concret în legătură cu asta. Va trebui ca eu și soția mea să discutăm și să luăm o decizie împreună. Nu știu ce se va întâmpla sezonul viitor, discuția este încă deschisă. Dacă totuși mă voi retrage din baschet, mă voi dedica reabilitării mașinilor vechi. Mi-ar plăcea să lucrez ca mecanic pentru că mașinile sunt o mare pasiune de-a mea. Îmi doresc că la 60 de ani să am o colecție de 30-40 de mașini vechi.

Un mesaj pentru suporterii sibieni.

Vreau să vă mulțumesc pentru toată dragostea cu care m-ați înconjurat în toți acești ani. Datorită vouă simt că Sibiul este cea de-a doua mea casă. Sper ca anul acesta să vă oferim o mare bucurie și să aducem marele trofeu la Sibiu. Îi datorăm acest trofeu și lui Radu, un suporter care ne-a fost alături atâta timp și ne-a iubit și susținut necondiționat. Vă mulțumesc pentru tot și vă iubesc. Hai CSU !

Material realizat de Ana Duțu, foto: Adrian Bugariu

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 199

93 Responses
  1. 709968 299723Oh my goodness! an amazing post dude. Thanks a ton Nonetheless I will likely be experiencing issue with ur rss . Do not know why Not able to join it. Can there be everyone acquiring identical rss concern? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 418357

Leave a Reply

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403