Anthony Davis: banii sau faima?

Anthony Davis de la New Orleans Pelicans a intrat în ultimele săptămâni într-o vâltoare a zvonurilor privind viitorul său.

Unul dintre cei mai buni jucători din NBA în momentul de față, Anthony Davis de la New Orleans Pelicans a intrat în ultimele săptămâni într-o vâltoare a zvonurilor privind viitorul său.

După ce Pelicans au jucat în Los Angeles la Staples Center cu cei de la Lakers, iar după meci presa a dezvăluit că Davis și LeBron James au cinat împreună, zvonurile privind o posibilă mutare a lui Davis în orașul îngerilor s-au întețit.

Managementul celor de la Pelicans a negat de mai multe ori posibilitatea ca Davis să fie transferat. Dar faptul că jucătorul are opțiunea de a renunța la ultimul său an de contract, 2019-2020, pune echipa într-o situație dificilă.

Asta și pentru că nu îi pot oferi lui Davis decât mirajul banilor, respectiv un contract “supermax” în valoare de aproape 240 de milioane de dolari pe cinci ani. Sumă colosală, desigur, dar pentru un superstar care se îndreaptă către vârful carierei sale cu siguranță aparițiile în playoff, o posibilă finală și mai ales un posibil titlu s-ar putea să cântărească mai greu decât un camion de cash.

Oferta financiară devine eligibilă abia în luna iulie a anului următor și dacă Davis dă semne că nu ar vrea să continue în Big Easy atunci singura șansă a celor de la Pelicans pentru a nu-l pierde pe nimic este să găsească un trade cât de cât echitabil în acest sezon.

Sunt șanse slabe ca echipa din New Orleans să devină o contracandidată serioasă la o finală NBA în perioada următoare, având în vedere poziția pe care se află în acest moment într-o conferință de vest dominată de Golden State, Houston, Denver, Oklahoma, Lakers sau Clippers. Astfel, dacă Davis se gândește serios să atace un titlu NBA va trebui să o facă din alt oraș.

Mutarea logică, speculată de mulți, ar fi în Los Angeles. Atât din punct de vedere sportiv, pentru că va juca alături de LeBron James, dar și din punct de vedere material. Chiar dacă va fi nevoit să accepte un salariu mai mic, oportunitățile de marketing într-o piață precum LA sunt infinit mai mari decât cele actuale din New Orleans.

Drumul către Los Angeles poate fi înlesnit de faptul că Anthony și LeBron au același agent, Rich Paul de la Klutch Sports. Mulți văd acest lucru ca pe un conflict de interese, deși este logic și normal ca mai mulți jucători din NBA să aibă același agent. Însă Davis a semnat cu Klutch Sports doar la începutul acestui sezon, renunțând la vechea sa agenție, care s-a ocupat de interesele lui încă de la venirea în NBA.

Recent, majoritatea managerilor din NBA s-au aflat în Las Vegas, pentru a urmări vedetele din G-League (liga secundară a NBA), iar o parte dintre ei și-au manifestat nemulțumirea legat de modul în care LeBron James și agentul său operează pe piață.

“Nu sunt îngrijorat de felul în care LeBron manipulează mass-media legat de transferul lui Davis, ci de faptul că el și agentul său conduc NBA-ul într-un mod mafiot”, a fost declarația dură a unui manager, sub protecția anonimatului.

E foarte posibil ca această declarație să vină din est, de la Boston Celtics, care sunt la rândul lor foarte interesați să-l aducă pe Anthony Davis. Zvonurile spun că Celtics sunt gata să renunțe chiar și la Gordon Hayward și îi pot oferi lui Davis șansa de a juca alături de unul dintre cei mai buni conducători de joc din ligă, Kyrie Irving și de un lot tânăr, în plină dezvoltare, cu șanse foarte mari de a se lupta pentru titlul NBA în următoarele sezoane.

Desigur și alte echipe s-au arătat interesate în a-l “pescui” pe Davis, însă Lakers și Celtics, istoricele rivale din NBA vor fi cele care se vor duela de la distanță pentru a-și asigura serviciile superstarului.
“Nu cred că se mai pune problema dacă Pelicans vor renunța la Davis, vor fi forțați să o facă. Singura necunoscută este încotro se va îndrepa și când va face pasul”, a mai spus, tot sub protecția anonimatului, unul dintre managerii prezenți la reuniunea de la Las Vegas.

Ceea ce dovedește încă o dată că marile piețe din NBA, dar și superstarurile și agenții lor, dictează tot ce se întâmplă în spatele scenei. Să nu uităm că Los Angeles, Boston, Chicago, New York și Philadelphia sunt singurele orașe din SUA care dețin trofee în toate cele patru ligi profesioniste majore: NBA, NFL, NHL și MLB.

Material realizat de Adrian Popa

Material apărut în CSU Fans Magazin – nr. 194

csufans/30.12.2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Campionat

PosTeamWLPCT
123349
221547
321547
419745
518844
618844
7141240
8111537
9111537
1091735
1162032
1262032
1332329
1422428

Cupa Romaniei Final Eight

PosTeamWL
100
100
100
100
100

Cupa Romaniei Grupa C

PosTeamWL
121
221
321
403